Doua recorduri la Horgesti

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriilor de filme "Pescuitul crapului" si "Produse sub lupa", in colaborare cu magazinul MarelePescar.

Data: 10 iunie 2023 0 comentarii

STANDUL 7

 

Conform zicalei "nu incerca sa repari un lucru care functioneaza", dupa doua partide cu rezultate bune pe standul aflat in microdelta din coada lacului, Horgesti - oameni si pesti si Horgesti - pesti de pus in rama, normal ar fi fost ca a treia partida sa o fac tot acolo. Numai ca, fiind in permanenta in cautare de noi provocari, am decis sa schimb. Asa ca, in toamna anului trecut l-am sunat pe Marius Chiper, unul dintre cei doi administratori, si i-am spus ca nu vreau sa "ies la pensie" de pe standul caruia ii spun "mica Elvetie". L-am rugat sa-mi recomande un stand de pe malul opus. Am inchis telefonul si mi-am notat in calendar "20-27 mai 2023, Horgesti, stand 7".

Victor_Costache_Doua_recorduri_la_Horgesti_1

Nu stiam nimic despre acel stand la momentul rezervarii. Ce stiam era ca voi pescui pe acelasi lac foarte frumos, cu atmosfera deosebita si ma voi reintalni cu doi oameni minunati, Marius si Mihai (Misu) Simion, celalalt administrator. Daca pana acum aveam trei motive sa revin la Horgesti, frumusetea locului, oamenii si pestii, dupa aceasta partida a mai aparut un element de atractie. Dar despre asta, mai incolo. Ajungand in luna mai, am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta pentru a obtine informatii despre standul 7. Ce-am aflat nu era foarte incurajator, totul rezumandu-se prin intrebarea "de ce ai ales acest stand?". Desi nu fusese alegerea mea, daca partida ar fi fost una dezastruoasa, asa cum se prefigura din informatiile adunate, nu l-as fi facut responsabil pe Marius. Eram convins ca a avut cele mai bune intentii cand mi-a facut recomandarea. Nu doar ca isi doreste ca fiecare client sa aiba rezultate bune, dar stia ca, in cazul meu, acest articol n-ar fi existat fara pestii capturati. Nu as pierde vremea cititorilor povestindu-le despre strategii, nade, monturi etc. cu care n-am prins niciun peste.

Victor_Costache_Doua_recorduri_la_Horgesti_12

Aflasem de la Marius ca "niciun peste" fusese si rezultatul celui care pescuise inaintea mea. In schimb, standurile vecine dadusera cateva exemplare mari. Astfel de vesti pot fi privite in doua moduri. Partea plina a paharului: exista pesti in zona, ceea ce inseamna ca am si eu sanse. Sau partea goala: standul 7 este "mort". Cum prefer sa fiu optimist si sa ma insel, decat pesimist si sa am dreptate, mi-am zis sa-mi vad linistit de treaba, mai ales ca aveam o saptamana in fata, timp suficient sa se intample multe lucruri. Plus ca, stiam de la partidele anterioare ca la Horgesti exista ferestre favorabile care pot schimba complet partida, transformand-o din dezastru in succes. Si cu cat mai mult timp petrecut pe malul apei, cu atat cresc sansele sa te intalnesti cu perioada fasta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma