Haine impermeabile

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 27 decembrie 2017 0 comentarii

PRIETEN CU PLOAIA

 

Cu ani in urma, mi-am cumparat o pelerina de ploaie de la un magazin de pescuit. O aveam tot timpul in geanta de haine. Inevitabil, a venit si momentul sa o folosesc. Era toamna si era frig. Abia ajunsesem pe stand. Imi montam lansetele cand a inceput ploaia. O ploaie usoara. Am luat pelerina pe mine, ca sa nu-mi ud hainele in cazul in care ploaia se intetea. Dupa care mi-am vazut de treaba, linistit ca sunt protejat de ploaie. N-au trecut decat cateva minute si am constatat ca sunt ud. Primul gand care mi-a trecut prin minte, avand in vedere ca pelerina fusese foarte ieftina, a fost: "atata dai, atata face". Dar nu eram ud din cauza ploii. Apa de ploaie nu trecuse prin pelerina. Eram ud de la transpiratie. Pelerina nu permitea corpului sa respire. Cum ploaia era in continuare slaba, mi-am scos pelerina. Imediat, mi s-a facut frig. Transpirasem foarte tare, fara sa fac efort fizic. A trebuit sa ma opresc si sa-mi schimb hainele ude. Evident, pelerina n-am mai folosit-o.

Haine_impermeabile_1

Mi-am invatat lectia, asa ca ulterior mi-am cumparat - tot de la magazine de pescuit - alte haine, mai scumpe, pentru ploaie. Adica haine care sa ma pazeasca de ploaie. Am facut precizarea asta deoarece aveam sa constat mai tarziu ca unele dintre ele se comportau de parca ar fi fost proiectate pentru ploaie. Erau "prietene" cu ploaia. Ce-i drept, nu mai transpiram ca in cazul "musamalei" de PVC. Ma udam de la ploaie, nu de la transpiratie. Era un pas inainte.

Haine_impermeabile_3

Dupa un timp, am ajuns la concluzia ca imi trebuie ceva mai bun. Am analizat tot ce era disponibil la firmele de pescuit pentru a gasi cele mai bune haine de ploaie. Una dintre aceste firme tocmai lansase un costum impermeabil. Recenziile erau foarte favorabile si materialele de prezentare erau convingatoare. Decizia achizitiei a fost simpla. La scurt timp, a venit "momentul adevarului", testarea in conditii de ploaie. Era vara si ploua moderat. M-am imbracat in noul costum, cu sentimentul de liniste ca hainele sunt impermeabile. A urmat un dus rece. La propriu si la figurat. Dupa nici o ora de stat in ploaie, eram ud. Ca sa sa replantez patru lansete, am fost nevoit sa ma schimb complet. Noroc ca mai aveam alte haine de ploaie la mine (mai vechi), pe care initial n-am vrut sa le pun in bagaje, gandindu-ma ca nu voi avea nevoie de ele.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish