Harti batimetrice

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Este unul dintre foarte putinii pescari competenti care pun la dispozitia publicului informatii de calitate fara sa aiba niciun interes comercial. 

Data: 16 ianuarie 2018 0 comentarii

EXPORTAREA HARTILOR

 

Cel de-al treilea pas - exportarea hartii in sonar - este cel mai simplu si necesita doar cateva operatii. Primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere este ca, pentru a putea incarca hartile in sonarele Humminbird care sunt compatibile cu formatul Autochart, este nevoie de un card SD special comercializat de Humminbird. Acest card se numeste Zero Lines si, printre altele, contine o zona de memorie protejata in care Humminbird a stocat un set de date pe care aplicatia Autochart si sonarele Humminbird le citesc pentru a valida cardul respectiv. Cu alte cuvinte, exportarea hartii din Autochart si incarcarea acesteia in sonar se pot face doar prin intermediul cardului SD Zero Lines. In schimb, pentru inregistrarea datelor de la sonar in vederea importarii in aplicatia Autochart, se poate folosi orice card SD. La fel si pentru exportarea sau importarea marcajelor si traseelor. Cardul Zero Lines contine si harta Europei la nivel de tari si localitati mari. Sonarul va pozitiona pe aceasta "plansa alba" hartile batimetrice pe care le exportam din Autochart. Prin urmare, trebuie achizitionat cardul Zero Lines pentru Europa, nu cel pentru America de Nord sau alte continente.

Harti_batimetrice_14

Odata cardul SD introdus in computer, aplicatia va recunoaste cardul Zero Lines si se va activa butonul din interfata grafica a aplicatiei care permite exportarea sau actualizarea hartii (daca exista deja o harta pe card). Click pe butonul respectiv si, dupa cateva secunde, avem harta batimetrica pe card. Se introduce cardul in sonar si se alege din meniu afisarea hartii Autochart. In loc de un ecran "alb", vom avea acum harta batimetrica.  Aici se incheie practic intreg procesul.

Harti_batimetrice_13

Varianta Autochart Pro exporta, pe langa harta cu adancimile, si hartile cu duritatea substratului si vegetatia. Acestea sunt straturi care se pot afisa peste harta (stratul) de baza si carora li se poate stabili o transparenta intre 0 (opac) si 100 (complet transparent). Combinand cele doua informatii - adancimea si duritatea substratului - avem in acelasi timp mai multe informatii utile. Ecranul sonarului se poate imparti astfel incat o parte din ecran sa afiseze harta, iar cealalta sonarul, Down Imaging sau Side Imaging. Acest lucru poate fi util atunci cand navigam spre o zona si dorim sa investigam in detaliu vecinatatea punctului de interes.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish