Ingrediente de atractie

mike-willmott.jpg Mike Willmott

Numele lui Mike Wilmott este unul dintre cele mai respectate in pescuitul din Marea Britanie. Considerat un pescar de temut, combinat cu un teoretician redutabil. Renumit pentru capturi exceptionale pe lacuri dificile. Proprietar al firmei de nade Essential Baits. Autor a numeroase articole si a unei carti foarte apreciate, Carp Life (2002).

Data: 15 ianuarie 2017 0 comentarii

AROMEI SI ATRACTANTI NATURALI

 

Majoritatea boiliesurilor cu valoare nutritiva vor avea de castigat prin includerea in reteta lor a unei arome. Prefer sa lucrez cu doze mici de aroma, care sa fie privite ca eticheta nadei, nu ca o sursa de atractie in sine. Pentru a fi si mai clar, daca nadesc cu o nada nutritiva de calitate, vreau s-o fac diferita de alte nade, iar asta se poate face printre altele cu o combinatie de arome, care s-o particularizeze.

Ingrediente_de_atractie_2

Nu ma intrebati de ce, dar cele mai eficiente arome pe care le-am folosit in boiliesuri pe baza de faina de peste sunt combinatiile de peste cu fructe, de exemplu Shellfish Plum (scoica & pruna), Cranberry Squid (afine & sepie), Shellfish Peach (scoica & piersica), Banana Squid (banana & sepie) etc. Inca un lucru important: toate aromele de fructe dau cele mai bune rezultate cand sunt ajutate de un palatant de fructe, de preferat unul pe baza de Thaumatin, cum este Fruit Factor 6. Combinatia poate fi absolut mortala, iar aroma de fructe este scoasa in evidenta si intensificata. Daca vreti sa verificati, luati o reteta de fishmeal si rulati-o doar cu aroma de fructe, cum ar fi aroma de pruna, dupa care luati aceeasi reteta si rulati-o cu aceeasi aroma plus o lingurita de Fruit Factor 6 sau 1ml de Thaumatin-B. Gustati si veti vedea diferenta! Daca aveti posibilitatea, ar fi de preferat sa testati cele doua boiliesuri pe crapi de acvariu si sa vedeti cum reactioneaza.

Ingrediente_de_atractie_7

Cand lucrez cu ingrediente cum ar fi pudra de ficat sau pudra de drojdie si cu doze mari de Robin Red, prefer sa renunt la aromele de fructe si sa folosesc o aroma picanta sau condimentata. Nu e de neglijat ca pudra de ficat sau pudra de drojdie au propria lor aroma puternica si multi pescari de succes pe care ii cunosc le folosesc ca surse principale de atractie, fara sa mai adauge si arome sintetice. In retetele pe baza de birdfood sau proteince lactice, prefer aromele dulci, cremoase. Caramel Cream sau LT Cranberry sunt doua dintre cele mai bune arome de apa rece pe care le-am testat si merg foarte bine cu ingredientele din nada.

Mergand mai departe, exista un numar de compusi naturali care sunt atractanti de mare efect, dar sunt foarte diferiti de atractantii artificiali. Un compus natural este o substanta obtinuta printr-un proces fizic, enzimatic sau microbiologic dintr-o sursa de origine animala sau vegetala. Evident, majoritatea ingredientelor din retetele de boilies sunt compusi naturali (fainuri de peste, proteine lactice, fainuri vegetale etc.), dar in aceasta sectiune ma refer la compusii naturali lichizi. In toti anii de cand fac nade, am folosit zeci de asemenea atractanti, dar daca ar fi sa fac o lista scurta cu cei mai eficienti, lista ar fi urmatoarea: Minamino, extract de ansoa, CSL, extract de alune tigrate, ficat lichid, proteina de peste solubila, PPC si sos de stridii.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma