Lebede la varful lansetelor

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 aprilie 2013 3 comentarii

ALEGEREA LOCULUI

 

Ploua marunt si se facuse frig. Apele transparente ale bazinului aveau un luciu gri, ca de plumb. Singurul refugiu al privirii in acea zi mohorata de inceput de aprilie erau lebedele navigand lent la sute de metri distanta, ca niste pete albe. Nimic nu arata cum ma asteptasem. Venisem pe Bazinul 8 in aprilie pentru explozia de verde a peisajului si pentru nebunia crapilor flamanzi, care ar fi trebuit sa urce pe mal si sa ne smulga boiliesurile din geanta. Dar era prea devreme. Cortinele de stuf erau inca galbene si uscate, dupa iarna, stuful de primavara nu aparuse, temperatura apei nu trecea de 10-12 grade si pestele nu se hranea. Vedeam, in schimb, zeci de lebede, mai multe ca niciodata. Alta data, le gaseam pe canale, ascunse in paienjenisul de trestii, dar acum aparusera chiar in fata noastra, e drept ca departe, plutind inefabil pe apa indoita de vant. Obiectivele noastre de fotografiat si filmat nu bateau pana la ele.

Lebede la varful lansetelor 4

Priveam lacul ca pe o veche iubita, straduindu-ma sa il recunosc sub masca glaciala pe care o afisa. Cerul innorat ascundea orice urma de frumusete, in afara de lebede si de cristalul apei. Mihai si cu mine am dat o tura bazinului, cautand semne si locuri care sa ne indice prezenta pestelui. Nu se vedea nimic, nu se auzea nicio saritura. Totul parea mort. Disparusera si obletii care muscareau pe oglinda lacului. Aveam sonarul la mine, dar am renuntat sa-l mai pun. Stiam configuratia albiei si am ales sa stau pe o zona cu apa mica, in speranta ca prognoza de vreme buna se va confirma si pestele va veni catre mine in zilele urmatoare. Mihai s-a asezat pe vadul din stanga mea, care acoperea un spatiu deschis, mai larg, dar n-avea structuri apropiate. Eu aveam o cortina de stuf in dreapta, iar langa ea, canalul perimetral. Prinsesem crap mare in acest canal, dar asta se intamplase toamna, in septembrie si in alta parte a lacului.

Lebede la varful lansetelor 1

Luasem la mine zeci de kilograme de boilies, pentru banchetul de aprilie al crapilor, insa deocamdata erau inutile. Am pus monturi Withy Pool cu elastic si diverse pop-up-uri nu mai mari de 14-16mm. Ce straniu mi se parea sa pescuiesc in felul asta la Periprava, unde in iunie dadeam cu trei bile de 24mm sau cu doua bile de 30mm, pe carlige imense si cu fire de par de 3-4cm, si tot nu reuseam sa selectez pestele. In prima noapte, Mihai a luat doi crapi de 10-12kg, iar eu, unul. Numai la montura Withy Pool cu un pop-up galben. Am pus de proba si monturi snowman, dar n-am avut nicio trasatura la ele, desi pop-up-ul din montura era acelasi. Apoi s-a facut dimineata si a inceput ploaia. A plouat 12 ore fara oprire.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

onu

1 mai 2013

sky pod + anchors feet = MAMMOTH :)

Vlad Pavlovici

26 aprilie 2013

Salut Vali, ma bucur ca ti-au fost de folos. Tight lines mate!

Vali Pavaloaia

26 aprilie 2013

Multumesc Vlad ,urmaresc cu mare interes articolele si filmarile tale , chiar daca eu pescuiesc in alte conditii si pe alte meleaguri ,tehnicile si tacticile prezentate de tine le adaptez situatiilor mele .Tot respectul .

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish