Locuri fierbinti

tim-paisley.jpg Tim Paisley

Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.

Data: 17 iunie 2014 2 comentarii

PLASAREA MONTURII

 

Presupun ca am acceptat intotdeauna principiul locurilor fierbinti sau al locurilor naturale de hranire, dar sa accepti situatia e una, iar sa intelegi toate implicatiile ei si sa inveti sa te folosesti de ea e cu totul altceva. Multi dintre noi se descurca in cea mai mare parte a timpului fara sa gaseasca locurile naturale de hranire, asa cum m-am descurcat si eu multi ani, pe lacuri cu multe structuri. Apoi vine o vreme cand trebuie sa accepti ca abordarea structurilor nu mai e suficienta. Pur si simplu, pe unele ape plasarea monturii devine mult mai importanta decat pe altele.

Tim_Paisley_Locuri_fierbinti_9

Inaintea si la inceputul partidei pe care am povestit-o in cartea mea From the Bivvy, am facut o campanie de nadire intensa cu Big Fish Mix (BFM) pe lacul Mangrove. Am nadit o zona pe care stiam ca pestii o viziteaza in timpul prohibitiei. Ideea era sa ii obisnuiesc cu aceasta sursa de hrana, nu sa-i adun intr-un anumit loc. Crapii erau deja invatati cu boiliesurile pe baza de fainuri de peste din sezonul anterior, asa ca, prin nadire, urmaream sa le castig increderea in propria mea versiune de BFM. In comparatie cu modul meu de nadire obisnuit, am aruncat o mare cantitate de nada (in jur de 30 de kilograme, din cate imi amintesc). Eram convins ca, dupa prohibitie, pestele va avea incredere absoluta in nada. Dupa asta, ma gandeam ca reteta succesului insemna doar sa aleg un vad care sa contina peste, sa fac un pat de nada si sa astept sa traga. N-a fost chiar asa, in prima partida, desi era cert ca am peste in fata mea.

Asediu_de_durata_13

Pana in acel moment, avusesem ceva succes pe Mangrove, dar nu foarte mare. In general, pescuiam pe apa libera si nu puteam sa inteleg motivul pentru care nu aveam rezultatele pe care ma asteptam sa le am. Simteam ca nadirea era decisiva, pana la a-i crea crapului dependenta, si eram convins ca pestele va raspunde la paturi de nada. N-a raspuns in prima partida. N-a raspuns nici in primele doua nopti din a doua partida. In a doua noapte a celei de-a doua partide, un peste a sarit in fata mea, la 70 de metri in larg si la 10 metri in dreapta patului de nada. Frumos. Intra pe nada si urma sa traga. N-a tras. Am fost dezamagit si uimit ca patul de nada nu produsese nimic, cand era evident ca aveam peste in zona.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Nicu

5 ianuarie 2018

Un articol care ar trebui citit ca o "rugaciune" inainte de a pleca la pescuit. Cad am citit prima data acest articol nu am dat atentia cuvenita la asa zisele locuri fierbinti. Iarna trecuta am recitit articolul si am bagat la cap unele detalii. Cum sa dezghetat balta unde imi fac majoritatea partidelor de pescuit am plecat cu o lanseta cu plumb si pluta de marcaj. Am inceput sa sondez balta de la un cap la altul timp de cateva zile , revenind pe anumite locuri care mi sau parut interesante. Cand am pescuit prima data am abordat fiecare loc cu cate o lanseta. Din 20+ locuri interesante la prima vedere am ramas doar cu 8 "puncte" (in aceste puncte nu arucam decat o singura lanseta) pina la sfarsitul sezonului 2017 prindeam la fiecare partida. Aceste puncte din pacate nu erau apropiate si trebuia sa ma mut pina gaseam pestele. Abia astept si anul acesta sa descopar alte "puncte" fierbinti pe balta. Nu uitati ca trebuie multa munca pe malul balti pentru a avea succes. Fire intinse!

valter

22 iunie 2014

Un articol pe care daca as putea,as vrea sa il memorez....dar cum nu excelez la acest capitol,ma voi rezuma doar in a-l citi de cat mai multe ori.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma