Misterele boiliesurilor (2) - Digestia la crap

mark-mckenna.jpg Mark McKenna

Mark McKenna este un expert in domeniul nadelor de crap, ale carui cunostinte si rezultate au atras atentia publicului si presei de specialitate. Colaboreaza cu principalele publicatii din Marea Britanie, cum ar fi revista Carpworld, in care a publicat o serie de articole de mare audienta, lectura obligatorie pentru orice pescar de crap pasionat de subiectul nadelor. Proprietar al firmei Baitcraft.

Data: 14 martie 2013 1 comentariu

RABDARE SI PERSEVERENTA

 

In articolul anterior, despre teoria chemoreceptiei, am aruncat o privire asupra felului in care crapul gaseste si evalueaza ceea ce noi ii oferim ca nada. Aceasta este prima etapa a oricarei capturi si chiar a oricarei campanii de nadire pe care o intreprindem vreodata, in cariera noastra de pescari de crap. Daca faceti o greseala aici, folosind un produs care fie ca nu e atat de eficace pe cat ar putea sa fie, fie ca nu e utilizat corect, va puneti singuri bete in roate, iar riscul de a nu prinde nimic se mareste considerabil. De asemenea, daca nu dam nada acolo unde pestele e pregatit s-o accepte sau daca nadim gresit, atunci putem avea o partida moarta. Pe lacurile cele mai dificile, putem avea chiar un intreg sezon mort!

Misterele boiliesurilor 2.12

Golful si pescuitul la crap sunt doua sporturi foarte frustrante, dar (dupa cum imi spunea cineva odata) diferenta fundamentala este ca in golf, indiferent cat de prost joci, pana la urma tot termini traseul. Trebuie sa-i dau dreptate. In pescuitul la crap nu exista garantia asta. Poate fi un joc dur. Pescarii deschid revistele si vad crapi de proportii incredibile, prinsi cu cea mai fantastica nada care tocmai a aparut pe piata, la un superechipament de ultima generatie, din titan combinat cu magneziu, pe cel mai nou lac-minune. Se duc si isi cumpara echipamentul, montura, nada si abonamentul pe balta, dupa care se mira ca nu prind peste. Ha, ha, surpriza! Lucrurile sunt mai complicate. Cine crede ca poate rezolva lucrurile cu cateva cumparaturi nu e pregatit pentru ce inseamna pescuitul la crap.

Misterele boiliesurilor 2.14

Succesul in pescuitul la crap inseamna sa aduni cat mai multe carti bune in mana. Unii pescari sunt atat de conectati la balta pe care o abordeaza si la pestii pe care ii urmaresc, incat stiu ca e doar o chestiune de rabdare si perseverenta ca sa-si atinga scopurile. Au o montura, o nada si o strategie despre care sunt convinsi ca dau rezultate. Sunt consecventi cu metoda aleasa, dar nu se tem niciodata sa experimenteze cand e cazul. Cum ajungi la acest nivel? E nevoie de timp si de experienta, doua lucruri pe care nu le poti cumpara. Altii au succes pentru ca au trecut prin ani grei de educatie crapista. In spatele reusitelor lor sta un sir de esecuri, pe care si le-au asumat si din care au stiut sa invete.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Ionescu Adrian

22 iulie 2018

Mtumesc ptr articolele extraodinar de educative.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma