Crap-tinta: Bucovineanul (1)

Data: 09 octombrie 2013 0 comentarii

MARIAN OPREA - RECOMANDARI GENERALE

 

CarpOnline: Ce alte elemente au contat in prinderea lui?

Marian Oprea: Horgestiul este o balta cu un fond piscicol interesant, cu pesti mici si mari. Cand spun mici, ma refer la crapi si teni sub 2-3 kilograme, cei mari fiind reprezentati de exemplarele trecute de 10-12 kilograme. Cele mai mari probleme le-am avut cu exemplarele intre 5 si 10 kilograme. Nu am gasit vreo metoda prin care sa opresc un crap de 7kg sa inghita momeala destinata unuia de 15kg. Poti tine la distanta pestii mici prin lungimea firului de par sau marimea momelii, insa ai ceva probleme cu crapii trecuti de 5 kilograme. Au gura suficient de mare pentru a inghiti si un boilies de 30mm pus pe un fir de par de 5cm, iar cand numarul lor este mare, cantitatea de nada pe care sunt in stare sa o consume te poate speria. Vestea buna este ca la Horgesti, cand ai o trasatura, poti fi aproape sigur ca pestele este ori foarte mic, ori suficient de mare incat sa pregatesti aparatul foto. As recomanda oricui aceasta balta pentru imbogatirea rapida a galeriei foto cu exemplare superbe de crap, mult mai greu de prins si gasit in alte ape.

Bucovineanul MO4

CarpOnline: Poti face un profil al pestelui? De exemplu, se prinde pe o anumita zona sau la o anumita distanta sau intr-o anumita perioada a anului sau pe un anumit tip de nada sau pe o anumita strategie?

Marian Oprea: Stiu ca s-a prins de mai multe ori in ultimele doua sezoane, dar nu am observat vreun sablon din rapoartele pescarilor. Tinand cont de conformatia lacului, fara structuri pronuntate care sa creeze locuri de adapost si hranire, presupun ca pestii se misca permanent pe toata suprafata lacului.

Bucovineanul MO2

CarpOnline: Daca te-ai duce la Horgesti cu intentia de a-l prinde din nou, cum ai pescui? Ce loc, nada, strategie de nadire, durata a partidei si monturi ai alege?

Marian Oprea: Am pescuit pe Horgesti doar de doua ori, la inceput si sfarsit de sezon. Nu cred ca am descoperit prea multe dintre secretele baltii. As zice ca l-am prins pe Bucovineanu mai mult datorita norocului, decat datorita tehnicii sau pregatirii deosebite. Fiind o balta tipica pentru zona de deal, cu profil ingust si lung, fara sa aiba adancimi mai mari de 2m, cred ca miscarea apei in functie de vant are o influenta enorma in comportamentul crapilor pe acest lac. Tendinta de scadere a nivelului apei m-ar face sa imi caut un loc in aval, spre gura de scurgere, iar directia vantului mi-ar indica pozitionarea monturilor in asa fel incat sa fie in zone batute de vant. Crapii se hranesc foarte bine acolo unde valurile rascolesc substratul.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma