Interviu cu Rod Hutchinson (1)

tim-paisley.jpg Tim Paisley

Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.

Data: 01 iulie 2013 1 comentariu

AROME SI SOLVENTI

 

Tim Paisley: Ce alte arome intra in categoria asta?

Rod Hutchinson: Pe vremuri, Geoff Kemp obisnuia sa spuna "Bagati aroma de frisca la 25ml pe 500g de mix". La inceput, aroma de frisca era pe baza de propilen glicol, dar pe vremea aceea, cand a aparut si a inceput sa fie folosit ca solvent, propilen glicolul era mult mai vascos, mai gros decat versiunea utilizata astazi in industria alimentara. Daca stai si te gandesti, recomandarea lui Geoff era corecta. Asa stateau lucrurile. Foloseste aroma in doze mari, pentru ca solventul aromei nu e solubil in apa. Zaharul gros, hidrolizat e extraordinar. Am o mica lista cu arome de vara, printre care Chocolate Malt si Maple Cream, care este o aroma foarte rar folosita, dar cu rezultate excelente pe timp de vara, pe unele dintre cele mai dificile ape, atat in Anglia, cat si in strainatate.

Nade instantanee 13

Tim Paisley: Prin urmare, in compozitia unei nade instantanee, vrei o aroma cu un solvent simplu si zaharat?

Rod Hutchinson: Da, o aroma bazata pe un solvent simplu si zaharat, folosita intr-o doza mare, daca dau cu arome pe baza de alcool etilic, am tendinta sa le combin. Pui cativa mililitri de aroma impreuna cu altceva, iar aroma va fi eliberata imediat...

Tim Paisley: Adica sa combini o aroma pe baza de solvent zaharat cu o aroma pe baza alcool etilic?

Nade instantanee 12

Rod Hutchinson: Da. As combina arome cu solventi diferiti. N-am nici un fel de secrete - la o partida scurta, 2ml de aroma de frisca Super Cream EA imbunatatesc radical orice boilies. E nemaipomenit. Cand le‑am spus baietilor "Puteti sa puneti aroma de frisca si in boiliesurile pe baza de faina de peste", au fost neincrezatori la inceput. Esti tentat sa crezi ca o anumita aroma sa potriveste doar cu un anumit mix, dar pestele nu stie asta. Conteaza doar efectul pe care boiliesul il are asupra lui, gradul de stimulare. Daca folosesti un boilies bun... boiliesul incearca sa produca o reactie imediata. De exemplu, daca toata lumea da cu boiliesuri pe baza de faina de peste, mareste doza de aroma. Pestele o sa vina in primul rand la boiliesurile tale.

 

Cititi AICI partea a doua a interviului.

 

Traducere de Vlad Pavlovici

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

valter

25 octombrie 2015

Interesanta spusa lui Rod legata de boiliesurile shel-life produse de el: ''concepute sa fie instantanee...Este evident ca valoarea lor nutritiva va fi limitata,datorita costului''.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma