Crap de 30kg la Horgesti

Data: 17 noiembrie 2020 1 comentariu

Trofeu_de_30kg_la_Horgesti_1

In fiecare an, la sfarsit de sezon, administratia de la Horgesti scade nivelul apei si navodeste lacul pentru a recolta pestele de consum. Horgesti a fost si continua sa fie un lac dedicat pisciculturii, in paralel cu pescuitul sportiv. Cu aceasta ocazie, se face un inventar al crapilor care sunt prinsi. Exemplarele cele mai mari sunt cantarite si fotografiate. Frecvent, crapii reusesc sa evite navodul, iar capturile de crap sunt putine sau nesemnificative. Uneori, insa, navodirea da rezultate peste asteptari. In 2019, la navodirea din noiembrie, au aparut crapi de pana la 25kg, pe care administratia nu-i cunostea. Nu mai fusesera prinsi pana atunci. CarpOnline a publicat o stire pe aceasta tema, ilustrata cu cele mai mari capturi. Anul acesta, capturile inregistrate cu ocazia navodirii de toamna au fost si mai impresionante: un exemplar de 30kg (nou record al lacului) si multe altele de peste 20kg.

Lista celor mai mari exemplare prinse la navod a fost urmatoarea: 30kg (comun) - 28,5kg (oglinda) - 27kg (comun) - 26kg (comun) - 25,5kg (oglinda) - 25kg (oglinda) - 25kg (oglinda) - 24,5kg (oglinda) - 24kg (comun) - 24kg (oglinda). Nu mai putin de zece crapi mari, intre 24kg si 30kg, inregistrati de-a lungul a trei zile de pescuit industrial. Recordul actual al lacului prins la pescuit sportiv este de 26kg.

Trofeu_de_30kg_la_Horgesti_2

La Horgesti, sezonul 2020 a fost cel mai productiv in materie de trofee de crap. S-au prins zeci de crapi de peste 20kg. In acelasi timp, a crescut si gradul de dificultate al lacului. Pentru 2021, Horgesti se anunta ca una dintre cele mai atragatoare destinatii pentru pescarii care cauta crapi mari, existand perspectiva sa apara trofee de peste 30kg la pescuit sportiv, cu amendamentul ca pestii mari nu sunt deloc usor de prins. Ceea ce face ca pescuitul sa fie cu atat mai interesant. In decembrie, administratia va deschide rezervarile pentru sezonul 2021.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Sorin

17 noiembrie 2020

Foarte frumos lacul

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma