Furtuna la Periprava

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 13 octombrie 2013 5 comentarii

DUMINICA - LINISTEA DINAINTEA FURTUNII

 

Duminica dupa-amiaza, vantul se potolise si soarele cobora deasupra lacului, spre apus. Pe malul din stanga, lumina rosie transformase un copac intr-o lumanare care stralucea peste apa. Aveam apusul in fata, perpendicular pe axul rod-pod-ului. Stateam pe un ponton dublu, comod, asezat pe o galeata de boilies si rezemat de peretele de stuf al cabanei, cu o cana de cafea fierbinte in mana. Bazinul 8 arata pastelat si odihnitor ca o carte postala, dar n-aveam niciun motiv sa ma bucur de imaginea lui. In curand, avea sa se lase noaptea si incepea lupta cu ciortanii de doua cifre, mancatori de boilies, de care nu reuseam sa mai scap. Imediat ce se facea intuneric, pestele innebunea. In trei zile, prinsesem zeci de bucati si consumasem zeci de kilograme de boilies, fara sa iau niciun crap mai mare de 14kg. Erau torpile de Dunare cu cozi imense, ca o lopata flexibila, care maturau cele doua zone nadite si le curatau pana la ultima bila. Armata de aspiratoare.

Frtuna la Periprava 1

In plus, vremea dulceaga, de sfarsit de septembrie, era pe sfarsite. Prognozele se faceau tot mai rele. Daca la plecarea spre Periprava aratasera cateva averse posibile, care pareau benigne, acum anuntau trei zile de furtuna cu ploi abundente si vant puternic. Cod portocaliu. Furtuna urma sa vina a doua zi, exact cand ar fi trebuit sa incep o filmare pentru PVTV.

Furtuna la Periprava 2

Lucrul care ma ingrijora cel mai tare nu era insa furtuna, ci pestele. Nu reuseam sa fac o selectie si sa ajung la exemplarele mari, orice as fi incercat. Trasaturile curgeau una dupa alta, trasaturi de crapi de 10-11kg, care pe Bazinul 8 de la Periprava sunt ciortani. Frecvent, scoteam doi pesti cu acelasi minciog. Intr-un ritm de trei, patru trasaturi pe ora, puteai prinde sute de kilograme de crap pe noapte, daca aveai energia sa pescuiesti pana dimineata. Nu trebuia sa faci nimic special, strategiile de nadire obisnuite (pat de nada, farfurii de nada sau nadire extinsa) erau suficiente, daca erau facute corect. Pestele se urca pe tine. Cu cat ii aruncai mai multa nada, cu atat manca mai mult, cu atat prindeai mai mult, dar nu peste mare. Un timp, drilurile continue si intense erau ca un drog, dar mai trecusem prin asta si pentru mine efectele drogului tineau putin. Dimineata, crapii se duceau la culcare, traversai ore moarte, bune pentru legat monturi, dar se intorceau la pranz, mai ales daca batea vantul. Seara, caruselul prindea viteza din nou.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

5 comentarii Adauga comentariu

Stoica Dragos

9 februarie 2014

Va felicit pentru pasiunea pe care o puneti in articolele dvs ... o reala placere sa le citesti ... tineti-o tot asa ...

Catalin

30 octombrie 2013

Impresionant!! Citind articolul m-am simtit de parca am fost acolo cu voi...de fapt am aceeasi senzatie cand citesc toate articolele d-lui Vlad. Respect maestre!!

Brad

14 octombrie 2013

Felicitari si respect.....pentru capturi,conditiile indurate si felul in care ai reusit sa ne faci sa visam la o partida acolo....

Matei

14 octombrie 2013

Foarte frumos scris, parca ar fi o poveste. Felicitari

alin

13 octombrie 2013

Foarte reusit articolul, parca am fost participant la partida de pescuit in timp ce l-am parcurs. Felicitari!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish