Tehnica la distanta (1)

terry-edmonds.jpg Terry Edmonds

Terry Edmonds este un expert in pescuitul la mare distanta. Detine trei recorduri nationale ale Marii Britanii, plus o serie de recorduri neoficiale, intre care si recordul pentru cea mai lunga aruncare facuta de un aruncator britanic cu o mulineta cu tambur fix. Este instructor acreditat si preda cursuri de casting pentru pescarii de crap, cursuri care se bucura de o enorma popularitate. Este consultant pentru Diem si Nash Tackle.

Data: 31 mai 2013 2 comentarii

FIRUL DE ARUNCARE

 

Distanta de la varful lansetei la plumb (firul de aruncare) este unul dintre cele mai importante elemente ale unei aruncari si poate fi ajustata in functie stilul pescarului. Lungimea acestui fir influenteaza ritmul aruncarii, sincronizarea miscarilor, inaltimea aruncarii si viteza cu care se incarca lanseta. Incerc sa nu fac articolul prea complicat pentru cititori, asa ca tineti minte, ca principiu, ca lungimea firului de aruncare nu trebuie sa depaseasca in mod normal jumatate din lungimea lansetei. E bine sa pui plumbul, pentru inceput, la aproximativ 7-8cm de spigot. Deasupra spigotului, nu sub el. Fa cateva aruncari si, daca simti ca lanseta e moale, scurteaza putin firul de aruncare cu 2-3cm. Arunca mai departe si scurteaza firul pana cand simti ca lanseta se incarca bine. Atentie, insa, la aruncarea peste cap plumbul nu trebuie ridicat niciodata mai sus de primul inel de pe segmentul de varf al lansetei.

TE Tehnica la distanta 21

Cand schimbi lungimea firului de aruncare, se schimba si ritmul aruncarii, ca si felul in care se simte lanseta. Cand gasesti lungimea optima pentru firul de aruncare, nu e rau sa marchezi locul cu pasta corectoare alba (gen Tipp-ex) pe blanc. Dupa asta, la fiecare aruncare, plumbul va putea fi asezat in acelasi loc, ca miscarea sa fie aceeasi.

TE Tehnica la distanta 32

Ritmul si sincronizarea miscarilor sunt vitale. Ritmul ideal si sincronizarea perfecta inseamna sa dai drumul firului si sa trimiti plumbul spre tinta exact in momentul in care plumbul atinge viteza maxima. Implicatiile acestui aspect sunt ca aruncatorul trebuie sa atinga viteza optima la finalul aruncarii. Asta conteaza enorm pentru distanta, insa ritmul si sincronizarea depind de echipamentul pe care il folosesti, in esenta de lanseta si mulineta. Ne intereseaza sa incepem aruncarea lent si sa o terminam repede. Toti marii aruncatori fac asta. E o miscare progresiva prin care blancul este incarcat eficient. 

 

Cititi AICI partea a doua a articolului scris de Terry Edmonds.

 

Traducere de Vlad Pavlovici


Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

calin cristian

15 mai 2014

adevarat ce spuneti dar trebuie sa fi nascut ca sa poti face lansari mari

valter

10 noiembrie 2013

Foarte bun articolul!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma