Sanpaul

Data: 12 decembrie 2014 9 comentarii

RECOMANDARI

 

Densitatea de crap este una foarte buna. Pe parcursul unei partide de pescuit, poti avea multe driluri duble si chiar triple, mai ales daca partida se desfasoara in timpul saptamanii,  cand lacul e mai putin aglomerat. Pe langa crap, bine reprezentat la Sanpaul este si tenul. In primul sezon de la deschidere, au fost unele indoieli in ceea ce priveste prezenta tenului in lac, dar anul acesta tenul a dat adevarate spectacole in timpul verii, indoind firele de stuf si curatandu-le de frunze, devorand bordurile de stuf si remodeland lacul din punct de vedere al vegetatiei, ceea ce a facut ca numerosi pescari sa-si dedice in totalitate partidele pentru prinderea exemplarelor mari de ten. Sunt multi teni trecuti de 10kg, iar cei mai mari ajung la 20 kg.

Sanpaul_6

Care este reteta unei partide reusite pe Sanpaul? Am facut aici si partide scurte, dar recomand ca partida sa aiba minim 48 de ore. In aceste doua zile, poti avea 10-20 de trasaturi si, daca pescuiesti corect si ai si norocul de partea ta, e posibil ca doua, trei exemplare sa treaca de 15 kg. Crapii de la Sanpaul raspund foarte bine la boiles. Pur si simplu nu merita pescuit la plastic, momitoare sau alte momeli si nade pentru ciortan. Inca nu am observant ca pestele sa fie suspicios in privinta monturilor, ca atare optez pentru boiliesuri de carlig mari, pe care crapul sa le gaseasca usor. Am incercat mai multe tipuri de boilies, dar prefer boiliesurile de tip fishmeal, care mi se pare ca dau si aici cele mai bune rezultate.

Sanpaul_5

Am facut multe partide pe Sanpaul in ultimii doi ani si am fost intrebat deseori daca nu m-am plictisit sa pescuiesc aici. Nici pe departe! Inca nu am reusit sa descifrez golfurile din extremitatile lacului, mi se par atat de surprinzatoare, iar zona de intinsura de la inceputul lacului ma provoaca sa imi depasesc limitele in ceea ce priveste pescuitul la mare distanta. Portiunea cu cotoare de stuf din centrul lacului este un teren perfect pentru a testa noi tehnici de pescuit in agatatura, iar crapul de peste 20kg prins in aceasta toamna ma face sa ma intreb cati mai sunt asemenea lui.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

9 comentarii Adauga comentariu

Marius

20 iulie 2015

Buna Alin si felicitari pentru articol, pe la jumatatea lunii august vreau sa fac o partida de 3 zile la Sanpaul, ce stand imi recomanzi?

Adrian Codreanu

31 ianuarie 2015

frumos articol. felicitari!

Nelutu Sandu - Sibiu

21 ianuarie 2015

Iti multumesc Alin pentru articol precum si pentru detaliile referitoare la geografia lacului.
Iti multumesc, deasemenea, si pentru amabilitatea de a discuta (telefonic) despre viitoarea mea partida de pescuit pe Sanpaul si pentru sfaturile si sugestiile oferite.
Iti doresc un an bun, cu sanatate si, de ce nu, sper sa ne vedem pe balta si sa ne cunoastem personal.

Alin

19 decembrie 2014

Lacul s-a dovedit pana acum imprevizibil de la un sezon la altul, anul asta a mers foarte bine coada baltii de pe partea cu digul, daca doar la vara vrei sa faci o partida pe Sanpaul eu zic sa mai urmaresti pana atunci topicurile despre lac. Experienta de pana acum a dovedit ca nu se pot face prognoze in aceasta privinta.

Vlad

14 decembrie 2014

pai si ce standuri au mers mai bn sezonul acesta????
Eu vara vreau sa merg aici.

Alin

14 decembrie 2014

Pe standul 18 cea mai prolifica zona este cea din dreptul plaurelui, mai bine zis ce a ramas din plaur dupa ce l-au devorat hoardele de cteno, distanta nu e mare, undeva intre 40-50 m, am mai avut prezentari destul de numeroase si undeva intre plaur si marginea stufului, dar tot asa, undeva pe la 70 m. Cam astea au fost zonele cele mai prolifice. Interesant e ca in primul sezon standul a fost extrem de prolific, acum in ultimul sezon a mers destul de prost acest stand, e drept ca nu a prea fost pescuit.

Vlad

14 decembrie 2014

La ce distanta ai pescuit ????? Pe standul 18 ??
Ma intereseaza la ce distanta trebuie sa fie patul de nada , multumesc .

Alin

12 decembrie 2014

Multumesc! O sa imi faca placere sa ne intersectam pe Sanpaul. Tinem legatura!

Doru R

12 decembrie 2014

Felicitari Aline. Poate ne vedem la anul la o partida pe Sanpaul.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish