Boiliesul ca sursa de hrana

tim-paisley.jpg Tim Paisley

Tim Paisley este o legenda a pescuitului la crap. Autor a mii de articole si a unor carti fundamentale, cu continut tehnic sau memorialistic, intre care cea mai cunoscuta ramane "Carp!" (2000). Fondator al revistei Carpworld, prima revista specializata in pescuitul la crap. Co-fondator al firmei Nutrabaits. Castigator a doua Cupe Mondiale. Palmares impresionant de capturi pe lacuri dificile ca Sarulesti, Cassien sau Rainbow.

Data: 08 ianuarie 2015 2 comentarii

STRATEGII DE NADIRE

 

Exista si unele trucuri. Unul dintre trucurile mele este sa incep nadirea cat mai din timp, inainte sa pescuiesc, si s-o continui la debutul partidei. Cand nadesti numai in jurul momelii, pui presiune pe crap de fiecare data cand se intalneste cu boiliesurile tale. Daca dai cu trei lansete, nadeste sase locuri. Ofera-le crapilor cate o masa pe gratis, ca sa le castigi increderea. Nadeste pe suprafete cat mai largi cu putinta, in masura in care nu afectezi pescuitul altora. Fa in asa fel incat crapul sa dea peste sursa de hrana oriunde s-ar duce. Fa-l sa se invete cu ea. Pastreaza cateva kilograme de boilies si arunca-le inainte sa pleci acasa, asa incat pestii sa le poata manca fara riscul de a fi prinsi.

Tim_Paisley_Boiliesul_ca_sursa_de_hrana_13

Da-le boiliesuri. Fa-i sa le gaseasca peste tot. Transforma-le intr-o sursa de hrana. Apoi continua sa nadesti, cu speranta ca vor deveni dependenti. Orice ai face, nu renunta la ele exact cand sunt pe cale sa produca rezultatul pe care-l visezi. Fii intotdeauna constient ca una e sa-i faci sa le manance si alta este sa-i prinzi cu ele. Cu cat sunt mai atrasi de boiliesurile tale, cu atat sunt mai usor de prins. Impunerea unui boilies, pana in stadiul in care pestele aproape ca depinde de el, nu se face de la o zi la alta.

Cand ai in vedere introducerea unui boilies ca sursa de hrana, poate fi util sa stabilesti in ce consta hrana naturala a crapului. Instinctul de hranire conduce pestele spre sursele de hrana care exista in mal si in vegetatie. Crapii stiu unde se gasesc depozitele naturale de hrana, asa cum stim si noi unde se gaseste mancarea noastra, si le viziteaza regulat ca sa vada daca gasesc ceva de mancat. Cand vrei sa faci din boiliesurile tale o sursa de hrana, poti fie sa le introduci ca supliment in locurile lor de hranire, fie sa creezi locuri sau zone noi.

Tim_Paisley_Boiliesul_ca_sursa_de_hrana_17

In urma cu ceva vreme, Steve Briggs a publicat un articol in care observa ca, atunci cand vrei sa impui un boilies, e bine sa te concentrezi asupra unei zone a lacului care poate fi abordata din mai multe vaduri. E o metoda pe care in trecut am folosit-o din instinct, subconstient, fara sa ma gandesc ca stabilesc prin asta un areal de hranire. Strategia are o valoare dubla. Incurajezi crapii sa vina in zona mai des, iar ei se obisnuiesc sa gaseasca acolo boiliesurile tale. E o prelungire a tacticii de a suplimenta cu nada locul natural de hranire. Ideal ar fi sa faci asta intr-un loc pe care pestele il frecventeaza mereu, iar daca poti identifica locurile de hranire probabile, atunci cu atat mai bine.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

CRISTIAN

17 iunie 2017

EXCELENT!!!!

Valter

21 februarie 2016

Si in cartea ''Memories of carp'',Tim conchide,in urma celor cateva partide facute la noi in tara pe lacul Raduta,ca boiliesul de calitate este intotdeauna recunoscut de catre crap,referindu-se la capturile capitale,desigur.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma