Proiectul Varlaam

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 iunie 2014 1 comentariu

POPULARI SI CONCURSURI

 

Vlad Pavlovici: Care e politica lacului fata de subiectul popularilor?

Madalin Barnea: Sezonul 2014 e un sezon in care facem inventarul crapilor din lac, ca sa avem o idee asupra densitatii de peste. Deocamdata, nu putem spune ca stim exact ce peste exista in lac. Apar mereu pesti noi si probabil ca vor aparea tot anul, sectorul B e inca insuficient explorat, asa ca pentru moment nu ne intereseaza niciun fel de populari. Popularile cu peste mic sunt oricum excluse, singurele populari care ar fi putea fi relevante la Varlaam sunt cele cu crapi de minim 15kg. Vorbim, oricum, de un numar mic de exemplare, pentru ca profilul lacului trebuie pastrat, ca pestele sa continue sa creasca. Varlaam s-a format ca un ecosistem de succes pentru crap, a produs in mod natural exemplare foarte mari intr-un timp foarte scurt si, pentru noi, e esential sa nu-l dezechilibram cu populari nejustificate. In niciun caz nu vrem sa il transformam intr-un carpodrom, pentru ca pestele va inceta sa mai creasca si poate chiar sa piarda in greutate, devalorizand lacul. Profit de ocazie sa spun ca, daca vom ajunge la concluzia ca vrem sa suplimentam populatia de peste, vom cumpara crapi mari numai cu acte. Stim foarte bine ca exista un trafic de peste mare "la negru" si nu vrem sa-l incurajam, pentru ca stim care sunt efectele lui. Asta e politica noastra.

Proiectul_Varlaam_2

Vlad Pavlovici: In sezonul 2014, Varlaam nu organizeaza niciun fel de concursuri, dar asta nu inseamna ca pescarii n-ar putea fi interesati de un concurs la Varlaam, la un moment dat. Ce parere ai?

Madalin Barnea: Intr-adevar, Varlaam nu se foloseste de concursuri ca metoda de promovare. Mai mult decat atat, avand in vedere ca lacul are un numar de abonati, era important ca abonatii sa nu-si vada abonamentul scurtat de concursuri. Pe de alta parte, cred ca Varlaam ar putea organiza un concurs important, ca eveniment anual, dupa ce toate amenajarile vor fi incheiate. Cel mai devreme, asta s-ar putea intampla in 2015. Ar fi, evident, un concurs de peste mare, nu de cantitate. Nu e insa decat o idee, la ora actuala, care se poate concretiza sau nu. Sunt multi factori care trebuie luati in considerare si e prematur sa discutam despre asta. In niciun caz, insa, Varlaam nu isi propune sa devina o pista de concurs.

Proiectul_Varlaam_14

Vlad Pavlovici: Ai amintit de abonamente. Care este situatia abonamentelor si care e numarul total de abonamente care s-ar putea face la Varlaam?

Madalin Barnea: Pe lacurile din Anglia, din informatiile pe care le avem, raportul uzual dintre numarul de standuri si numarul de abonamente variaza de la 2 la 1 la 2,5 la 1. De exemplu, daca ai 10 standuri, poti face intre 20 si 25 de abonamente. Sa nu se inteleaga ca e o regula, abonamentele pot fi mai multe sau mai putine, dar trebuie sa tii cont de configuratia standurilor, directiile de pescuit, zona de pescuit a fiecarui stand si asa mai departe. Se subintelege ca numarul abonatilor poate fi mai mare decat numarul standurilor, dar nu mult mai mare, si ca toti clientii trebuie sa aiba acces egal pe toate locurile. Am adoptat acelasi principiu si la Varlaam si am inceput sa facem abonamente, dar am constatat imediat ca exista un interes mai mare pentru sectorul A (pentru ca e mai usor de pescuit si pentru ca a produs mai multi crapi mari), deci numarul abonatilor trebuia raportat la numarul standurilor din sectorul A, nu de pe tot lacul, pentru ca unii abonati nu erau interesati decat de sectorul A. Ca atare, cand am atins limita de abonati in raport cu sectorul A, am oprit emiterea de abonamente. Financiar, pot fi tentante, dar ne intereseaza mai mult ca publicul sa nu aiba motive de nemultumire. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristi

16 iunie 2014

Foarte interesant articolul! Felicitari.
Imi puteti spune va rog c-am cat costa un crap de 15kg? De unde se pot procura asemenea pesti, cu acte! Foarte important, pe viitor as dori sa intru un posesia unui lac si as dori sa stiu c-am cat costa un peste de 15kg.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish