Shimano Ultegra XTD
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Design spectaculos
  • Specificatii superioare
  • Constructie imbunatatita
  • Pret competitiv

CONTRA

  • Bucsa de plastic la galet

Shimano Ultegra XTD

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 aprilie 2016 2 comentarii

MULINETA-SURPRIZA

 

Shimano Ultegra XTD este o mulineta aparuta pe neasteptate si cu ecouri puternice. In fiecare an, Shimano anunta produsele noi la inceputul lunii septembrie, odata cu publicarea catalogului pentru sezonul urmator. In catalogul pe 2016, Ultegra XTD nu figura, principala noutate din domeniul mulinetelor pentru crap fiind Speedcast XTB. In februarie, Shimano a publicat pe pagina de Facebook o serie de fotografii alb-negru (pe care le-am preluat in articolul de fata) cu o mulineta noua, dar fara sa dea nicio informatie despre numele sau specificatiile mulinetei. Dupa cateva saptamani de asteptare si diverse speculatii din partea mediilor crapiste, mulineta a fost lansata oficial la targul Carpin'On din Anglia, la inceptul lunii martie. Numele: Ultegra 14000 XTD. O versiune noua, actualizata a popularului model Ultegra XTC.  

Ultegra_XTD_2

Ca tabloul speculatiilor sa fie complet, mulineta n-a fost imediat disponibila pentru public in toata Europa - a trebuit sa asteptam pana la jumatatea lunii aprilie ca sa-si faca aparitia pe piata din Romania. Specificatiile publicate de Shimano indica o serie de modificari interesante. Ca design, mulineta este evident diferita fata de Ultegra XTC, ramanea de vazut daca modificarile erau doar estetice sau si structurale. Pentru a studia mulineta sub toate aspectele, inclusiv la nivelul angrenajului, CarpOnline a obtinut o mostra - prin amabilitatea Normark Sport, distribuitorul oficial Shimano in Romania - care a fost desfacuta si analizata de Mugurel Adascalitei, un expert in mecanica mulinetelor, cu o bogata experienta de lucru pe mulinete Shimano.

Ultegra_XTD_3

Rezultatele acestei analize pot fi citite in paginile care urmeaza. De precizat ca toate observatiile facute se bazeaza pe examinarea unei mulinete noi - a nu se confunda cu recenziile facute in urma folosirii produsului. Scopul acestei recenzii preliminare este de a oferi publicului informatii cat mai complete despre o mulineta noua, inca de la data lansarii pe piata.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Robert Catalin Mihai

26 aprilie 2020

Buna ziua,

As dori sa achizitionez pinionul de pe ax, pentru o mulineta shimano ultegra xtd 5500. Aveti vreun sfat?

Bita

17 februarie 2017

Foarte bun review-ul, o super mulineta, care, din pacate, cum suntem obisnuiti, are un pret sesizabil mai mare aici decat in vestul Europei, pret care dupa parerea mea nu este justificat sub nici o forma....Si uite asa, foarte multi se indreapta catre cmagazinele de afara...Pacat...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish