Horgesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 24 mai 2013 3 comentarii

BOILIESURI SI PELETE

 

In cautarea crapilor mari de Horgesti, boiliesurile sunt cea mai eficienta solutie. Cele pe care le-am folosit cu precadere aici sunt Belachan, Meat & Fish si Liver Spice de la Select Baits, care au dat rezultate foarte bune. Alaturi de ele, am dat si multe pelete de Robin Red de la Dynamite Baits, care sunt peletele mele de cambula preferate. In principiu, peletele nu sunt necesare, daca ai suficiente boiliesuri, dar sunt utile daca vrei sa reduci costurile nadirii. Pestele mananca bine si e important sa-l poti tine pe vad, asa ca ai nevoie de multa nada. Din experienta mea, portia minima de boilies de care ai nevoie e de 1kg pe lanseta pe zi. Daca dai cu patru lansete, cum dau cei mai multi, 4kg kilograme. Stai trei zile? 12kg. Si asa mai departe. Plus pelete de cambula. Daca prinzi, insa, momente de efervescenta, in care crapii se bat pe nada, atunci esti obligat sa lucrezi cu cantitati mult mai mari, altfel pestele curata vadul si pleaca.

Boiliesuri de carlig Belachan

Pentru nadire, prefer boiliesuri de 20mm si 24mm, atat proaspete, cat si uscate. Pe apa calda, mai ales uscate. Pe apa rece, mai ales proaspete. Cele proaspete sunt intotdeauna utile la inceputul partidei, dar in sezonul cald, daca insisti cu ele, risti sa atragi tenul si racii. Lacul are o populatie de ten mic, care n-are ce manca din lipsa de vegetatie in lac si pe maluri, si atunci ataca boiliesurile cu mare placere. Poti lua un "castravete" de 3kg la doua bile de 20mm. Cu bile de 24mm uscate, te aperi de ten si, partial, si de raci. Racii nu m-au deranjat niciodata pana la ultima partida, cand au inceput sa-mi roada boiliesurile din a treia zi.

Horgesti 5

Semintele (cum e porumbul) sunt contraindicate pentru peste mare, dar m-au ajutat in cateva randuri sa trag tenul afara de pe zona nadita cu boilies. Intr-o zi de mai, in care crapii erau apatici, am avut lipsa de inspiratie sa nadesc cu jumatati de boilies si, in cateva ore, m-am trezit cu teni mici si flamanzi la toate lansetele. Am luat vreo 10kg de porumb si am tras o linie la 50m de marginea perimetrului in care facusem nadirea extinsa. Tenii l-au gasit imediat si m-au lasat in pace.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Dan

22 noiembrie 2013

Super, o sa merg si eu in 2014 la lacul asta sa vad ce e cu el .. din poze m-am convins.. FIR INTINS !

Ioan Buda

24 iunie 2013

pt.Domnu Vlad Pavlovici daca are o adresa de mail asi dori sa intreb ceva personal in privinta pescuitului referitor la mulinete daca este posibil , ioanbuda1969@yaho.com adresa mea de mail
referidor la carlige
si lansete
Va multumesc

Nicu

26 mai 2013

Acesi problema cu vantul este si in balta de la Branistea Jud. Galati lacul avand structuri putine si fiind plat, pestele se ia dupa vant. Am avut o partida cand vantul a batut din fata si am prins bine. Cand au fost niste prieteni vantul batea spre celalat mal si nu au prins decat 5 kg de ciortan mic.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish