Fox Retreat+ 1 Man
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Material de calitate
  • Multiple posibilitati de configurare
  • Montare si demontare facile
  • Rigid si solid

CONTRA

  • Posibile probleme la usa de acces
  • Sistem atipic de prindere pentru Extending Wrap

Fox Retreat+ 1 Man

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriei de filme educative "Pescuitul crapului".

Data: 29 mai 2018 1 comentariu

SERIA RETREAT

 

Dupa mai bine de un sezon de utilizare, Fox Retreat+ 1 Man este un cort despre care merita sa scriu cateva randuri. Inainte de a-l cumpara, am folosit cativa ani versiunea precedenta a acestui cort, modelul pentru doua persoane, Fox Retreat XL. Optasem pentru un cort de doua persoane dupa ce imi vandusem cortul anterior, Trakker Armo MK2, care era teoretic tot un cort de doua persoane, dar practic era destul de mic. Eram in cautarea unuia mai incapator care sa ofere un spatiu suficient, fara restrictii pentru doi pescari. Fiind multumit de modelul Retreat XL, am intentionat sa iau si varianta pentru o persoana din seria Retreat. Mi s-a parut insa prea mica (in special pe inaltime) si imi doream ceva mai mare. Prospectand si analizand diverse modele de la mai multi producatori, intamplarea a facut sa aflu ca Fox tocmai lansase noua serie Retreat sub numele Retreat+, fiind disponibile atat modelul pentru o persoana care ma interesa pe mine, cat si cel de doua persoane. Am putut vedea cortul instalat in standul Fox de la editia 2017 Fishing & Hunting Expo.

Fox_Retreat_1_Man_10

Modelul nou ma atrasese dupa ce citisem specificatiile tehnice, avand dimensiunile pe care mi le doream pentru un cort de o persoana; nici prea scund, dar nici prea inalt; nici prea mic, dar nici prea mare. Conform indicatiilor producatorului, materialul Ven-Tec - folosit si in seria anterioara Retreat - a fost imbunatatit in ceea ce priveste rezistenta si impermeabilitatea. Decizia achizitiei era aproape luata. Principalul atribut care mi-a atras atentia la noul material era impermeabilitatea, respectiv 20.000mm coloana de apa, ceea ce pentru corturile de pescuit este rar. Odata ce l-am vazut montat si l-am studiat in detaliu, n-a mai ramas decat sa gasesc un magazin in care era disponibil ca sa-l pot cumpara. Totusi, aveam si o mica retinere, nu neaparat legata de acest cort in particular, ci la modul general, fiind patit cu alte produse de generatie noua care s-au dovedit a fi inferioare (in special la capitolul fiabilitate) comparativ cu modelele mai vechi.

Fox_Retreat_1_Man_6

La prima partida a anului, aveam sa constat cateva plusuri pe care nu le sesizasem cand am analizat cortul la targ si care nu erau mentionate nici in fisa tehnica a produsului, nici in clipurile de prezentare pe care le vizionasem. Extending wrap-ul (winter skin-ul sau folia exterioara suplimentara) vine cu trei cleme in partea din fata care se prind de arcada metalica frontala a cortului, facilitand astfel pozitionarea corecta a foliei aditionale. Odata fixate clipsurile in pozitie, nu mai trebuie sa-mi fac griji daca extending wrap-ul este corect pozitionat pe cort, respectiv centrat stanga-dreapta si fata-spate.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Mihai Cristian

29 iulie 2018

Salutare! Detin acest cort din aprilie 2018 si am doar cuvinte de lauda. Material ft bun si ft gros prin care soarele efectiv nu trece, se indinte perfect, iar capsula interioara ajuta ft mult la prevenire condensului si nu in ultimul rand in cazul “musafirilor nepoftiti”. Singurul dezavantaj ar fi probabil faptul ca nu exista “ferestre” de aerisire pe spate pentru capsula asa cum este ft bine specificat si in review. Poate un alt aspect minor zic eu dar probabil deranjant pentru anumite persoane, faptul ca buzunarele superioare din cort nu pot fi accesate cu usurinta asa cum te ai astepta fiind practic mascate de capsula.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish